Havdrup maskinforretning historie

Vores historie

Havdrup Maskinforretning blev grundlagt under 2. verdenskrig af Inge og Jens-Aage Hansen.

1. januar 1944 kunne Jens-Aage Hansen åbne sin forretning på Skolevej i Havdrup. Forretningen var på beskedne 200 kvadratmeter, det var inklusive den private bolig. Jens-Aage Hansen, kom oprindelig fra Nyhus ved Vollerslev, blev uddannet i Kjulerup Cykel- og maskinværksted.

Jens-Aage Hansen speciale var at reparere bindeapparater til selvbindere. Kundebesøg foregik på cykel med værktøjskassen på bagagebæreren, mens Inge Hansen tog sig af regnskabsbøgerne og kontor arbejdet derhjemme.

De første år hvor leverancerne var vanskelige, forhandlede Havdrup Maskinforretning forskellige traktormærker og andre landbrugsmaskiner.

Den første fabriksnye traktor, Jens-Aage Hansen solgte var i 1949, det var en John Deere AR model. Den blev solgt til Pedersen, Vejagergaard, Ørsted. Traktoren er i dag tilbage i Havdrup Maskinforretning. Året 1953 blev Havdrup Maskinforretning International Harvester forhandler. 
I 1969 blev Havdrup Maskinforretning autoriseret Massey Ferguson forhandler og førte et full-line program i 37 år. Den 1. januar 2007 skiftede Havdrup Maskinforretning hovedprodukt til John Deere Full line.

Havdrup Maskinforretning er gennem årene vokset til en af landets førende maskinleverandører.   

Jens-Erik Hansen er udlært reservedelsekspedient, i Svogerslev Maskinfabrik, under Georg Christiansen’s ledelse, og startede i 1975 i Ringsted Maskinforretning. Siden 1985 har Jens-Erik Hansen ledet Havdrup Maskinforretning. December 2001 blev generationsskiftet afsluttet.

I september 2004 flyttede Havdrup Maskinforretning fra Skolevej, midt i byen, til Salbjergvej i industrikvarteret, og har i dag et grundareal på ca. 16.500 m2, hvor af de ca. 5.000 m2 er bebygget.

1. Marts 2012 blev forhandlerkontrakten fornyet med John Deere international. A/S Havdrup Maskinforretning fortsætter som forhandler for den professionelle del af John Deeres have/parkmaskiner samt golfbanemaskiner og traktorer for Sjælland, Lolland/Falster, Møn og Bornholm.

I dag beskæftiger Havdrup Maskinforretning, udover Jens-Erik Hansen, over 40 medarbejder inden for salg, service, reservedele og administration. Havdrup Maskinforretning er medlem af Dansk Maskinhandlerforening og MI/Indkøbsringen.

Havdrup maskinforretning profil 1949 - 2017